mitt liv, mina beslut

Alla inlägg under augusti 2009

Av Elin Björklund - 22 augusti 2009 18:06

Tack så mkt för alla söta kommentarer!
Jag ska verkligen försöka uppdatera mycket och lägga ut lite bilder nu när mamma & pappa är nere med kameran, sitter och kikar lite efter hästar nu igen, tärt. men vi får se vad som blir.. som alltid!
Idag har vi varit till lund igen, och handlat lite på willys, blev lite mer bas-varor och lite nytt shampoo och sådana saker, mamma & pappa har tagit sig en promenad till flyinge medans jag sov en sväng på dagen, otroligt skönt!
Nu på eftermiddagen har vi ätit lite tacos och sånt, ska alldeles strax gå ut och kolla när Linn & Anna rider sina 4åringar, åhh jag är så sugen!
men det blir lite bilder sen, pratade länge i telefonen igår också, eller idag också, så nu är pengarna slut, men det löser sig nog.
bästaste<3

tjingeling. uppdatering om något timme =)

Nu kommer lite bilder på stallets baksida och vyn från husets sida =) ner mot flyinge och bortöver där. händer inte så mkt idag, justdeja, det är otroligt mkt folk som har kommit hit nu, man kan ju inte hålla koll på alla människor :O känns ju superdumt att fråga vad alla heter hela tiden.. menmen, man lär sig väl.
Förresten, idag har skåne visat sig från sin fina sida. solsken och nästan ingen vind alls, och riktigt varmt och skönt!
Regn hemma i matfors hörde jag. än så länge känns det inte som om jag har flyttat, utan bara är på en semester, blir väl annat när family åker hem.
Mammsegull har iaf gjort matpåsar till mig idag, kyckling & köttfärs och köttbullar osv. riktigt bra! haha bortskämda unge, jag lär väl inte äta något när de åkt hem ;D  meeeen, kanske jag lär mig.

TJING så länge

Av Elin Björklund - 21 augusti 2009 22:12

nuuu, äntligen har jag en dator (min pappa är helt underbar som har lånat ut sin nya dator till mig) den blir kvar med mig, och min stationära åker hem till norrland igen.
i onsdags så vart det en väldigt jobbig dag/kväll, uscha! men, jaa.
Så på torsdag morgon så började vi våran färd ner mot skåneland, vi käkade lite längs vägen, och självklart tog det lite tid då vi hade släpvagn med oss.
vi var framme runt halv 10 tror jag. jag hade inte riktigt koll på klockan.
men vi började iaf med att kolla upp mitt rum och börja packa in sakerna i rummet, ut och lämnade någon ryktlåda i stallet och valde en box, jättefin!
sen lämnade vi av lite saker här och där och surrade lite.
pratade lite telefon åså, men det kändes lite jobbigt så det blev inte så långt samtal..

Imorse så körde mamma iväg med släpvagnen och köpte frukost, toppen när man själv klev upp runt halv 9. T gick inte igenom idag, otroligt tråkigt, så nu får vi se vad som blir med allt. kanske börja söka något nytt, men vem vet.
Sen har vi varit i lund idag och handlat lite, självklart lyckats få parkeringsböter! U n d e r b a r t...
sen var vi till flyinge och kikade på när Linn hopptävlade och på de andra också självklart! niklas arvidsson vann 130, som var den enda klassen vi hann se, han hade en riktigt fin häst=)
Vi var även runt lite på anläggnignen och kikade och spanade runt lite, Crafoordhallen är ju supersnygg iaf!
Nu på kvällen så har Kakan varit här och hälsat på, vi tog oss en långpromenad och bara funderat & pratat av oss, otroligt skönt! Vi tog oss en promenix bort till flyinge och tillbaka, skjutsade nyss iväg henne till bussen, sen åkte jag hem och åt lite go-glass! tänkte ta och lägga upp lite bilder från dagen!
1.En liten bild på mitt rum
2.Jag, på väg in i huset, tok-less på mammsegull 
3.Vy in mot gårdsplanen och stallet
4.Stallet där mamma, linn & anna är
5.Lilla bebisen Bella, jackrussel :)
6.En av ridbanorna på flyinge
7.En annan av ridbanorna, med Linn från tävlingen. (nåågot suddig bild)

En liten uppdate idag iaf, ska försöka gå iväg och ringa ett litet samtal nu.
Förresten, skåna har erbjudit lite blåst och regn idag.. förvånad?

Av Elin Björklund - 18 augusti 2009 12:02

Helt vanlig tisdag, ingen sovmorgon denna vecka heller.
har sovit sjukt dåligt inatt, kollat telefonen varannan timme osv. sjukt!
idag har jag jätte ont i magen, precis som om jag skulle vara nervös, det bara knyter sig i magen..
mamma tror att jag är nervös inför flytten, men faktiskt har jag börjat sett fram emot den. Linn länkade några bilder förut, (http://mallizzp.blogg.se/) på stallet och innifrån. Ser bra ut, kan helt klart tänka mig att bo där ett år, förhoppningsvis hästen också.
ett stort + är att vi har en liten ridbana med några hinder på gården, och att det är 2km till flyinge!
Så nu börjar jag känna mig taggad. T ska bes, på fredag morgon, så då får vi se if det blir häst nu eller sen, jag hoppas på nu!

idag så har jag iaf hunnit sopa ur andra boxen också, bara lite finlir kvar innan den också är färdig. Sen är det stallet klart för stängning.
Tickan&Vikingur har fått nya skor idag, och Kandi är verkad, så de fick kila ut i hagen direkt efter, så jag kunde mocka färdigt.
Har smörjt hoppsakerna och börja lagt ihop lite mer saker, så imorgon blir det dressyrträning för Cajsa, sen packa och åka med henne till nordvik.
Ska försöka hinna packa mina egna saker idag också, och åka och köpa spån till hästarna.
Dygnet skulle ha 27 timmar!

--------------------
UPDT
är bjuden på avskedsdrink ikväll, känner mig faktiskt sjukt pepp, men vi får se! pojkarna som är så snabb på att komma på saker ;)
ska se ifall jag kan lösa något, eftersom att vissa verkar ha vänt redan, trodde jag skulle hinna flytta först. men icket! AS usual.
PUSSS

Av Elin Björklund - 17 augusti 2009 12:42

Trött födelsedagsbarn, men med humöret på topp!




Det är alltid roligt med kommentarer i blogginläggen, det är lixom roligare då, precis som när man börjar inse att läsarna blir fler också, eller så kanske ni kollar in flera ggr om dagen? det vet ju faktiskt inte jag.
Gjorde iaf en ny omröstning bara för att få lite variation, nu vet jag ju att det är ganska blandade människor som läser, haha! jag är ju för nyfiken, jag bara vill veta alla som läser, men själv är jag gärna anonym i andras bloggar!

Idag så har jag faktiskt hunnit med att göra en hel del bra saker, och dåliga såklart! men det hör livet till har jag fått lära mig.
Tickan är motionerad, höet är fyllt, boxen är ursopad. bara en box kvar.
vi har kramats i flera timmar och gosat! min häst är helt klart bäst, hon pussar bort alla tårar som trillar hela tiden, så fort hon hör mig snörvla, då kommer hon med älg-huvudet och trycker det på mig.
men inte hur länge som helst får jag hålla på, då mojsar hon på skorna och tar skosnörena, beebisen<3

Jag har dessutom lyckats få tag på en släpvagn som vi kan ta ner sakerna till södra sandby! heelt perfekt!
så lite duktig har jag varit, nu ska jag duscha och byta kläder =)


PUSSSS

Och justdeja, grattis på mig och rasmus som idag blir 19 ;)

---------------------
UPDT
jisses vad jag är trött nu!
det har varit folk här sen kl 18, frida åkte nyss hem. pojkarna svek, idag igen.. jaja, shit the same!
fick lite fina presenter, lite presentkort, blommor, vas, vattenkokare, kastrull, vinflaska, muggar, ljushållare. osv. =)
jättenöjd med dagen, jag har t.om packat ner 3st jackor, haha! och som henke sa; då behöver jag ju iaf inte frysa. toppen!
imorgon så blir det hovslagaren--> städa&packa stallsakerna--> hämta spån--> hem och ta ner sakerna från vinden & måla byrån.
Vilket innebär att jag lär ha fullt upp imorgon, så är det någon som vill leka med mig? så gör mig gärna sällskap imorgon!
nejnu blir det sängen, har saknat den i några timmar nu, imorgon är det ju jag som tar hästarna, så ingen sovmorgon här inte!

Av Elin Björklund - 16 augusti 2009 19:52

OBSERVERA!
lär enbart bli hästprat ;)



dagens tävling gick i ånge, ett år sen jag var där nu! men förra året va det på min födelsedag! :) och då var jag med yannic hela dagen, det var superskönt att komma iväg förra året, lika bra detta år, fast nu tävlade jag ju själv också!
Precis som vanligt på ånges tävlingar så tar det 100 år, men faktiskt så gjorde inte det något. vi var uppe till att 1m, klassen öppnade banan.
Så det blev en klass att bara filosofera lite.
vi passade på att äta lite, mamma & camilla åt tacotallrik (C.kom upp och kikade och hjälpte mig) tacktack för hjälpen!
Vet. bes före 110, så jag hade det gjort, senså fick yannic hjälpa mig på framridningen, vilket alltid är skönt att ha med sin tränare!
hon hoppade super på räcket och lite slarvigt på oxern, men det räckte tydligen då vi gick nolla inne på banan och hon skötte sig superfint!
första & sista hindret var hon perfekt på, medans det var lite ryttarfel runt resten, men som sagt. hon är bäst!
jag bara skrattade runt hela banan, och det är så det ska vara! man ska ha roligt! det är inte roligt när man blir skitsur för att man får ett ner, eller 20 ner, visst det är tråkigt. men det är endå bara en lok/reg. inte världscupen...

till andra klassen så var hon huuuuur fin som helst! framme för skänkeln och jag kunde fokusera på att ta igenom sidorna lite! Hoppade igenom ett hinder en gång, haha! saker som händer, och hon hoppade jäklar anamma efteråt! =D Hohooo, trodde inte vi skulle landa på framhoppningen.
Inne på banan höll hon rätt tempo, men då banan var jätthal, så höll jag ut svängarna osv. så det resulterade i 2 tidsfel? :O fick rida A:0 precis som Avd. A.. var och pratade med banbyggaren.. och han sa?! HÖR och häpna. att om jag varit felfri så hade han tagit bort tidsfelen.. men han tyckte inte att det spelade någon roll? det gör det visst. dumgubbe.
Justja, vi fick ett ner på 8an, ett enkelt räcke med vattenmattor under, Jag hann inte få upp henne då hon paddlade på i vattnet, så vi fick med oss bommen, men det var det enda! UNDERBARA HÄST<3

kom hem för jaaa, en timme sen kanske. hurra för snabba tävlingar säger jag, tänkte lägga upp lite bilder, från :Efter 110klassen, en bild från banan i 120 :) och en bild på carro & yannic som båda blev placerade i 120 efter 2 superbra rundor.
Carro, grattis till din debut och placering i 130, bill är en mkt fin pojke som har utvecklats otroligt mkt! du med! :D

hööööörs! :)

Av Elin Björklund - 15 augusti 2009 19:08

tänkte försöka klämma in ett snabbt inlägg innnan jag sticker iväg till tickan, ni får vänta på utförligare blogginlägg ikväll ;)

gårdagskvällen var otroligt trevlig, mkt skratt och bus.
idag har det också varit massa skratt med de bästa proppisarna!
och tack gud, för att jag fick en chans att förklara. tack L!
mormor köpte en fin jacka till mig idag, eller vi hjälptes åt. mkt nöjd!
tacktack.


Johääänis, du är underbar!

-------------------------------
UPDT
gårdagen var otroligt mysig, jag, johanna & frida beställde hem mat från BiteLine, supergott! Kristina betalade för maten, verkligen supergulligt!
Lite senare på kvällen slöt Lisa & Ida upp med oss innan vi drog oss ner på krogen.
Vi hamnade på stadshuset där vi hade det trevligt en stund, dock dissade jag och johanna pg.a den dåliga musiken ;) så vi strulade runt i stan en stund, synd att jag inte får in korten på datorn, annars hade jag en sötnosig bild på johäänis :)
Kvällen avslutades på max där mammsegull kom och hämtade oss strax före 4, sen flamsade vi på lite innan vi äntligen somnade!
Mammsen kom och väckte oss imorse, så vi tog oss upp ur sängen gjorde oss iordning och åkte till nisse!
hämtade upp han, åkte till bergsåker och plockade med oss henke och gick på marknaden.
Jag gjorde 2 fynd, elr jaa. en supersöt liten "skyddsängel" som jag ska sätta på väggen i mitt nya rum <3 och sen så flörtade jag lite med mormor och fick en skinn-imitation-jacka, jättefin! inte äkta, inte dyr. men den duger åt mig och jag är glad!
sen gick vi mest runt och myste i solen, träffade nisse&henke's mammor också, och jag gillar båda super mkt! haha :) de är så roliga och söta båda 2! träffade även madde, som var bruuunis!

Nu på kvällen så har jag varit till tickan, hon fick låta fötterna vila idag. så att de sitter kvar imorgon.
putsat upp hovarna och manen lite, samt putsat sakerna lite lätt.
tänkte inte åka förrän vid 9 imorgon så, det är lugna gatan. ska mocka och släppa ut hästarna bara! Ev. spola av tickan också,
sen drar vi till ånge på hopptävling, ska försöka vara med i 110 + 120 :)
men vi hörs imorgon!
Ska vara lite sooocial nu.
Förresten, tack för den supersöta kommentaren! :) mkt roligt!
 

Av Elin Björklund - 14 augusti 2009 10:25

tänkte att jag fortsätter skriva om lite mer höst tankar, jag jobbade ju nämligen sista dagen idag. Vilket innebär att folk börjar komma tillbaka från semester, skolorna startar och löven gulnar.
trots allt så händer det otroligt mycket på hösten, det är dessutom många som fyller år. inte bara jag själv, utan t.ex så fyller Matilda W & Jimmy år idag, grattis på 19år dagen!

Jag ska försöka ta tag i lite städning här hemma idag, tanken är att Kim ska komma nu under dagen, så vi hinner säga lite hejdå osv.
Sen kommer johanna ikväll, så åker vi till frida och förfestar lite osv.
för att senare åka in till stan och har skoj!
Just nu så sitter jag och Linnéa och försöker beställa lite böcker inför skolstarten, usch fy & blä vad dyra böcker det är!

Igår när jag tränade med tickan så var hon lite speciell, hoppade ganska bra! men otroligt stark efter hindrena.. men det blir ju såklart nu när hon börjat jobba rätt, så kul att se på henne efter ridpassen, det syns!
vi hoppade en studs på 4 hinder, varannan hög, varannan låg det bara en bom. det skötte hon superfint.
men vi började värma upp med ett litet kryss, som vi hoppade på volt och 8-volt.
Jag hade även snott ihop en 5 ½, som vi hoppade, där skötte hon sig riktigt bra!
I slutet la vi upp hindrena och plockade bort studsen, och gjorde enkelhinder.
Så 5½ låg på 130 ut, och räcket på andra långsidan låg på 125! Sista varvet skötte hon sig jättefint och hoppade upp sig bra, nu är det bara mer träning imellan som behövs, då hon blir stark när hon börjar bli trött!

men det kanske vi kan försöka lösa, ska ju dressyrträna för Cajsa på Onsdag innana tickan åker hem :( men det blir nog bra!

nu ska jag städa och fortsätta beställa böcker, updt kommer!
pussss

Av Elin Björklund - 13 augusti 2009 16:28

Hösten närmar sig med stormsteg! går verkligen fort nu, det märks på jobbet då det är björk-frön överallt. Man blir tokig, eftersom de fastnar i mattorna, men som tur är så är det snart slut på städandet.
enbart imorgon kvar!
Hösten är ju en ganska trevlig årstid, då det är mycket färger. vi hade en diskussion om det dära häromdagen, då jag gillar sommaren mer än hösten. Men fick starkt motstånd med att hösten har många fina färger. Hmpf! det finns olika nyanser av grönt tyckte jag.
Men endå, hösten brukar alltid betyda nystart. Ny start på något bra kanske?
så har det iaf varit för mig, de senaste åren. Kanske kan jag våga hoppas på att även detta år ska hösten ha något bra att erbjuda?
För att trots allt så ska jag flytta 99 mil hemifrån, börja en helt ny skola, nya vänner, nytt språk (skånska är faktiskt svårt att förstå ibland) ny häst att lära känna(underbart), nya glädje-ämnen, och nya sorger.
Kanske kan det bli rätt bra, jag hoppas och tror fortfarande att det kan gå bra med T. så nu ska jag bara prata med Mr R också, så får vi se hur vi löser allting.
I höst så ska jag iallafall bo i ett rum i södra sandby, ingenting blev väl som jag tänkt mig. tråkigt bara att inte alla är positiv.. men det går väl kanske över?, hoppas jag! annars tycker jag mest att det är fjantigt. men det är väl kanske jag också, som orkar lägga mig i allting.

nu i höst så ska jag göra en sak som jag inte trodde skulle bli så tuff :/ det mesta känns faktiskt jobbigt. och jag hoppas att ni som  helt plötsligt vänt er, har lust att vända tillbaka till mig? det skulle hjälpa något enormt.
och jag hoppas mina kära gosisar pussar på min ticka medans jag är borta, och tar hand om henne tills hon flyttar. och att någon ser till att försöka hålla kontakten lite iaf! för jag ska iaf försöka. sen om ni vill visa er lika dumma som alla andra, så fint! no problems. men säg till isf.

jag har trots allt alltid umgåtts mer med pojkar, än flickor. men på nordvik hittade jag någon/några som kommit mig mktmkt närmre än någon annan gjort, litat på, sagt allt, gett allt.
ska det vara över? åh, sucksucksuck. jag vill inte det.
kakis ska jag ju iaf träffa nästnästa helg är tanken, ev komma iväg och lyssna på dead by april och vara ful(l) i kastrullen.
kanske är behövligt då, vem vet?
förstår ni? (om ni orkat läsa vill säga) vad otroligt mycket frågetecken det är runt om kring allting?

Jag har mitt liv planerat i minsta detalj känns det som.
Fredag: markarb med tickan. Utgång & middag med brudarna.
Lördag: ut i skogen med tickan, duscha och packa. fixa byrån.
Söndag: Tävling i ånge med tickan, tar antagligen hela dagen. Städa.
Måndag: fyller 19 år, (wohoo) rida tickan, börja packa hennes saker. Gäster hela kvällen.
Tisdag: Tickan får nya skor, dressyrträna. packa ihop det sista.
Onsdag: åka upp med tickan, handla block. ev. hälsa på bebisarna.
Torsdag: kl 5 på morgonen åker vi mot skåne.

Någon som vill byta liv för en vecka?

Ovido - Quiz & Flashcards